Hanuman Chalisa Lyrics श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स (हनुमान चालीसा पाठ एवं महत्त्व)

इस Article में आपको Hanuman Chalisa Lyrics And Benefits, हनुमान चालीसा लिरिक्स, श्री हनुमान चालीसा पाठ एवं महत्व का हिंदी और English Lyrics भी दिया जा रहा है और उम्मीद करता हूँ कि Hanuman chalisa lyrics in hindi, हनुमान चालीसा लिरिक्स, श्री हनुमान चालीसा पाठ एवं महत्व आपके लिए जरूर helpful साबित होगा |

Hanuman chalisa lyrics In Hindi | हनुमान चालीसा लिरिक्स

यहाँ हनुमान चालीसा लिरिक्स, Hanuman chalisa lyrics in hindi दिया गया है –

Hanuman Chalisa Lyrics, श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स

Hanuman Chalisa Lyrics, श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स

हनुमान चालीसा लिरिक्स दोहा :-

श्रीगुरु चरन सरोज रज, निज मनु मुकुरु सुधारि |
बरनऊं रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि ||

बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन कुमार |
बल बुद्धि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार ||

हनुमान चालीसा लिरिक्स चौपाई :-

जय हनुमान ज्ञान गुन सागर |
जय कपीस तिहुं लोक उजागर ||

रामदूत अतुलित बल धामा |
अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा ||

महाबीर बिक्रम बजरंगी |
कुमति निवार सुमति के संगी ||

कंचन बरन बिराज सुबेसा |
कानन कुंडल कुंचित केसा ||

हाथ बज्र अरु ध्वजा बिराजै |
कांधे मूंज जनेऊ साजै ||

संकर सुवन केसरी नंदन |
तेज प्रताप महा जग बन्दन ||

विद्यावान गुनी अति चातुर |
राम काज करिबे को आतुर ||

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया |
राम लखन सीता मन बसिया ||

सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा |
बिकट रूप धरि लंक जरावा ||

भीम रूप धरि असुर संहारे |
रामचंद्र के काज संवारे ||

लाय सजीवन लखन जियाये |
श्रीरघुबीर हरषि उर लाये ||

रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई |
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई ||

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं |
अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं ||

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा |
नारद सारद सहित अहीसा ||

जम कुबेर दिगपाल जहां ते |
कबि कोबिद कहि सके कहां ते ||

तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा |
राम मिलाय राज पद दीन्हा ||

तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना |
लंकेस्वर भए सब जग जाना ||

जुग सहस्र जोजन पर भानू |
लील्यो ताहि मधुर फल जानू ||

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं। |
जलधि लांघि गये अचरज नाहीं ||

दुर्गम काज जगत के जेते |
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते ||

राम दुआरे तुम रखवारे |
होत न आज्ञा बिनु पैसारे ||

सब सुख लहै तुम्हारी सर ना |
तुम रक्षक काहू को डरना ||

आपन तेज सम्हारो आपै |
तीनों लोक हांक तें कांपै ||

भूत पिसाच निकट नहिं आवै |
महाबीर जब नाम सुनावै ||

Hanuman Chalisa Lyrics, श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स

नासै रोग हरै सब पीरा |
जपत निरंतर हनुमत बीरा ||

संकट तें हनुमान छुड़ावै |
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै ||

सब पर राम तपस्वी राजा |
तिन के काज सकल तुम साजा ||

और मनोरथ जो कोई लावै |
सोइ अमित जीवन फल पावै ||

चारों जुग परताप तुम्हारा |
है परसिद्ध जगत उजियारा ||

साधु-संत के तुम रखवारे |
असुर निकंदन राम दुलारे ||

अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता |
अस बर दीन जानकी माता ||

राम रसायन तुम्हरे पासा |
सदा रहो रघुपति के दासा ||

तुम्हरे भजन राम को पावै |
जनम-जनम के दुख बिसरावै ||

अन्तकाल रघुबर पुर जाई |
जहां जन्म हरि-भक्त कहाई ||

और देवता चित्त न धरई |
हनुमत सेइ सर्ब सुख करई ||

संकट कटै मिटै सब पीरा |
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा ||

जै जै जै हनुमान गोसाईं |
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं ||

जो सत बार पाठ कर कोई |
छूटहि बंदि महा सुख होई ||

जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा |
होय सिद्धि साखी गौरीसा ||

तुलसीदास सदा हरि चेरा |
कीजै नाथ हृदय मंह डेरा ||

हनुमान चालीसा लिरिक्स दोहा :-

पवन तनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप |
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप ||

इसे भी जाने –

|| Hanuman Chalisa Lyrics, श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स ||

इसे भी पढ़ें:-

Hanuman chalisa Video

Hanuman Chalisa Lyrics And Benefits, श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स


Hanuman Chalisa lyrics | Hanuman Chalisa Paath

In this article, you are also being given the Hindi and English Lyrics of Hanuman Chalisa lyrics, Hanuman chalisa lyrics in english and I hope that Hanuman Chalisa lyrics in english will prove to be helpful for you.

Here I Gave You Hanuman Chalisa lyrics, Hanuman Chalisa lyrics:-

Hanuman chalisa lyrics in english Doha –

Shri Guru Charan Saroj raj Nij manu Mukur Sudhari
Baranau Rahubhar Vimal Yash Jo Dayak Fal Chari
Budhi Hin Thanu Janni ke Sumiro Pawan Kumar
Bal Budhi Vidya Dehu Mohi Harahu Kalesh Vikar

Hanuman chalisa lyrics in english Chaupai –

Jai Hanuman gyan gun sagar
Jai Kapees tihu lok ujagar

Ram doot atulit bal-dhama
Anjani putra Pawan sut nama

Mahavir Vikram Bajrangi
Kumati niwar sumati Ke sangi

Kanchan baran viraj subesa
Kanan Kundal Kunchit Kesha

Hath Vajra Aur Dhvaja Viraje
Kandhe munj janeu saje

Sankar suwan keshri Nandan
Tej pratap maha jag bandan

Vidyavan guni ati chatur
Ram kaj karibe ko atur

Prabu charitra sunibe ko rasiya
Ram Lakhan Sita man basiya

Sukshm roop dhari Siyahi dikhawa
Vikat roop dhari lank jarawa

Bhim roop dhari asur sanhare
Ram chandr ke kaj sanware

Laye Sanjiwan Lakhan Jiyaye
Shri Raghuveer Harashi ur laye

Raghupati Kinhi bahut badai
Tum mam priye Bharat hi sam bhai

Sahas badan tumharo yash gave
Asa kahi Shripati kanth lagaave

Sankadhik Brahmadi Munisa
Narad Sarad sahit Ahisa

Yam Kuber Digpal Jahan te
Kavi kowid kahi sake kaha te

Tum upkar Sugreev hi kinha
Ram milaye raj pad dinha || Hanuman Chalisa lyrics ||

Tumharo mantra Vibhishan mana
Lankeshwar bhaye sub jag jana

Yug sahastr yojan par bhanu
Lilyo tahi madhur phal janu

Prabhu mudrika meli mukh mahi
Jaladhi langhi gaye achraj nahi

Durgam kaj jagath ke jete
Sugam anugrah tumhre tete

Ram duare tum rakhware
Hot na agya binu paisare

Sab sukh lahe tumhari sarna
Tum rakshak kahu ko darna

Aapan tej samharo aape
Teeno lok hank te kanpe

Bhoot pisach nikat nahin aave
Mahavir jab naam sunavae

Nase rog hare sab peera
Japat nirantar Hanumant bira

Hanuman Chalisa Lyrics And Benefits, हनुमान चालीसा लिरिक्स

Hanuman Chalisa Lyrics, श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स
Hanuman Chalisa Lyrics And Benefits, श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स

Sankat se Hanuman chudavye
Man Kram vachan dyan jo lave

Sab par Ram tapaswi raja
Tin ke kaj sakal tum saja

Aur manorath jo koi lave
Sohi amit jeevan fal pave

Charon jug partap tumhara
Hai persidh jagat ujiyara

Sadhu Sant ke tum Rakhware
Asur nikandan Ram dulare

Asht sidhi nav nidhi ke data
As var deen Janki mata

Ram rasayan tumhare pasa
Sada raho Raghupati ke dasa

Tumhare bhajan Ram ko pavai
Janam-janam ke dukh bisraavai

Ant kaal Raghuvir pur jayee
Jahan janam Hari Bakht Kahayee

Aur Devta Chit na dharehi
Hanumanth se hi sarve sukh karehi

Sankat kate-mite sab peera
Jo sumiray Hanumat Balveera

Jai Jai Jai Hanuman Gosai
Kripa Karahu Gurudev ki nai

Jo sat bar path kare kohi
Chutehi bandhi maha sukh hohi

Jo yah padhe Hanuman Chalisa
Hoye siddhi sakhi Gaureesa

Tulsidas sada hari chera
Keejai Nath Hridaye mein dera

Hanuman Chalisa lyrics Doha:-

Pawan Tanay Sankat Haran
Mangal Murati Roop
Ram Lakhan Sita Sahit
Hriday Basahu Soor Bhoop

FAQs

हनुमान चालीसा का पाठ 108 बार करने से क्या होता है?

हनुमान चालीसा का पाठ यदि प्रतिदिन नियमित रूप से 108 बार किया जाय तो हनुमान चालीसा का पाठ इतना अधिक प्रभावशाली होता है कि जिससे जीवन में एक नई ऊर्जा का संचार होता है | हनुमान चालीसा को 108 बार नित्य पढने से शारीरिक व मानशिक रोग, तनाव एवं प्रेत बाधा से मुक्ति मिलती है | सभी को हनुमान चालीसा का पाठ 108 बार नियमित रूप से करना चाहिए |

हनुमान चालीसा का पाठ कैसे करें?

हनुमान चालीसा का पाठ करने के लिए स्नान आदि से निवृत होकर हनुमान चालीसा पाठ से पहले विघ्न विनाशक गणपति जी की आराधना करें फिर राम और सीता जी का ध्यान करें उसके बाद हनुमान जी को प्रणाम करके हनुमान जी का ध्यान धरें | इस के बाद हनुमान चालीसा पाठ का संकल्प करें फिर हनुमान जी को फूल, धूप-दीप और नैवेद्य चढ़ाकर पूजन करें | अब हनुमान चालीसा का पाठ करें और हनुमान चालीसा पढने के बाद हनुमान जी की आरती करें |

क्या महिलाएं भी हनुमान चालीसा पढ़ सकती हैं?

शास्त्रों में ऐसा कहा गया है कि महिलाये हनुमान जी की पूजा व हनुमान चालीसा का पाठ पूरी तरह से वर्जित तो नहीं हैं लेकिन कुछ नियमों का पालन करना पड़ता है जैसे : महिलाएं हनुमान जी को जनेऊ, सिन्दूर, आसन, चरण पादुकाएं, चोला, कपड़ों का जोड़ा व पंचामृत स्नान अर्पित नहीं कर सकती हैं, तथा लम्बे अनुष्ठान वर्जित है |

हनुमान चालीसा का पाठ कब तक करें?

हनुमान चालीसा का पूर्णतया फल प्राप्त करने के लिए हनुमान चालीसा के पाठ की शुरुआत मंगलवार या शनिवार से करना चाहिए | हनुमान चालीसा का पाठ शुरू करनें के बाद उसे चालीस दिनों तक करना चाहिए उसके बाद आपको ग्यारह शनिवार और ग्यारह मंगलवार तक इक्कीस पाठ करनें होते हैं | इस विधि से हनुमान चालीसा का पाठ करनें से हनुमान जी जल्दी प्रसन्न होते हैं |

हनुमान चालीसा पढने से क्या लाभ होता है?

जो व्यक्ति प्रतिदिन नियमित रूप से हनुमान चालीसा का पाठ करता है उसे भूत प्रेत की बाधा कभी नहीं सताती है और हनुमान चालीसा का पाठ करने वाला व्यक्ति ओजवान हो जाता है तथा उसे शत्रु कभी पराजित नहीं कर सकता है एवं उस पर ग्रहनक्षत्रो के बुरे प्रभाव भी नहीं पड़ते शनि की साढ़े साती भी हनुमान चालीसा का पाठ करने वाले पर निष्क्रिय हो जाती है |

 

Hanuman Chalisa Lyrics, श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स

Hanuman Chalisa Lyrics, श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स

Hanuman Chalisa Lyrics, हनुमान चालीसा लिरिक्स, श्री हनुमान चालीसा पाठ एवं महत्व

I Hope you Like हनुमान चालीसा लिरिक्स, Hanuman chalisa lyrics in hindi

“plz must comment” Thank you..

आशा करता हूँ की यह Hanuman chalisa lyrics in hindi, हनुमान चालीसा लिरिक्स जरुर पसंद आया होगा अगर आपको यह Hanuman chalisa lyrics, Hanuman chalisa lyrics in hindi पसंद आया हो तो – “कमेन्ट जरूर करें |”

रागों की बंदिशों के हिंदी नोटेशन, फ़िल्मी गानों के हिंदी नोटेशन, सुपरहिट भजनों के हिंदी नोटेशन, लोकगीतों के हिंदी नोटेशन, हिन्दुस्तानी संगीत से सम्बन्धी व्याख्याओं, म्यूजिकल इंस्ट्रूमेंट्स के रिव्यु, और टेक्नोलॉजी से जुडी जानकारी पाने के लिए   “www.sursaritatechknow.com” को  जरूर F O L L O W करें |

और S U B S C R I B E करें मेरे y o u t u b e चैनल “sur sarita techknow-Youtube” “S U R  S A R I T A  T E C H K N O W” – You tube को |

P L E A S E   C O M M E N T और शेयर जरूर करें ||

धन्यवाद्
पवन शास्त्री ( सुर सरिता टेक्नो )

Leave a Comment